1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

7. Sınıf Teknoloji Tasarım Ürün Dosyası 2014-2015'e uygun olarak güncellenmiştir.

SAYFALARI ÇEVİREREK İZLEMEK İSTEDİĞİNİZ
SINIFIN LİNKİNİ TIKLAYINIZ.
7. Sınıf TT. Ürün Dosyası
İZLE

8. Sınıf  TT. Ürün Dosyası

İZLE

Teknolojı Tasarım Dersi Öğretmen Klavuzu 2014-2015 müfredatı

PDFYazdıre-Posta

Teknoloji Tasarım 7. sınıf Ürün dosyamız, Tübitak tarafından yenisi yayınlanıncaya kadar önceki klavuzdaki 6 ve 7yi kapsayacak şekilde işlenecek bilgisi'ne uygun olarak hazırlanmıştır.  İlk adım etkinliğinden başlamış, 7. sınıf etkinlik isimleri yazılmış, ek boş sayfalara yer verilmiş, 2 dönem grup etkinliği için ek sayfalar verilmiştir. Öğretmen bu dosyayı kullanırken 6. sınıf ilk adım etkinliğinden giriş yapacak 7. sınıf etkinliklerini yaparken altyapı olarak 6. sınıf konularınıda kavratacaktır. Örneğin 7. sınıf birimden bütüne etkinliğini yaparken, hazır birimlerden çalışmalarda yaptırarak tek bir kuşak ismi içinde 6. sınıf düzen oluşturalım etkinliğini de işlemiş olacaktır. Kurgu ve yapım kuşaklarıda bu mantıkla işlenebilecektir. Ürün dosyasında boş sayfalara, 2. dönem grup çalışması için ek etkinlik sayfalarına yer verilmiştir. Sonuçta Tubitak tarafından yenisi yayınlanıncaya kadar öncekine göre anlatılacağı bilgisinin gereği yapılmış, 7. sınıf ürün dosyamız 2014-2015 eğitim öğretim yılına göre düzenlenmiştir.

Teknoloji Tasarım dersi 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında nasıl işleneceğine dair, Teknoloji ve Tasarım Eğitimcileri Derneği tarafından resmi makamlardan edinilen bilgi aşağıdaki şekildedir.

  • BTYK çerçevesinde MEB ile TÜBİTAK arasında yapılan protokol gereği Teknoloji ve Tasarım Dersi 7-8 Öğretim Programı; TÜBİTAK tarafından hazırlanmaktadır.
  • Program TÜBİTAK tarafından hazırlanarak bakanlığa iletildikten sonra; Talim ve Terbiye Kurulu onayına sunulacak olup, onay sonrası yayınlanacaktır.
  • Mevcut durum itibari ile; güncellenmekte olan program yayınlanana kadar mevcut öğretim programı uygulanacaktır.
  • 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 8. sınıflarda mevcut programda yer alan kazanımlar ve bunlara yönelik etkinlikler aynen uygulanacaktır.
  • 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 7. sınıflarda okuyacak öğrenciler daha önce programın temelini oluşturan 6. sınıf kazanımları ve bunlara yönelik etkinlikleri almadıklarından dolayı ders planlamalarında; mevcut programda yer alan 6. sınıf grup etkinlikleri ile 7. sınıf etkinliklerine birlikte yer verilmesi uygun olacaktır.

TÜBİTAK tarafından üzerinde çalışılan Teknoloji ve Tasarım Dersi 7-8. Sınıflar Öğretim Programı tamamlanıp, onaylanması ve akabinde yayınlanmasına kadar dersimizin okullarda nasıl uygulanacağı ile ilgili olarak yukarıdaki açıklamaların dikkate alınması gerekmektedir. Saygılarımızla... (kaynak link)

2014 - 2015 Teknoloji Tasarım dersi ürün dosyamızda bu bilgiye uygun olarak hazırlanmıştır. Sonuçta öğretmenler, 6. ve 7. sınfı düzen kurgu ve yapım kuşaklarını 7. sınıf etkinliği ismi altında işlerken, 6. sınıfıda altyapı olarak hızlıca kavratması ve birlikte aktarması gerekmektedir. 6. sınıftaki grup çalışmaları içnde ek sayfaları kullanabilir.


Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyası Hakkında

Sorular ve Cevaplar

Açıklama:Teknoloji ve Tasarım dersi 2014 - 2015 Eğitim Öğretim yılında ürün dosyalarımız, öğretmen ve öğrencilerden aldığımız tavsiyelere göre yenilenmiş ve güncellenmiştir.

7. sınıf Teknoloji Tasarım ürün dosyamız 6 ve 7. sınıfı kapsayabilecek, öğretmenlerin esnek taleplerini karşılayabilecek şekilde düzenlenmiştir. Öğretmenlerin isteklerine uygun ek boş etkinlik sayfaları, hazır kapakların yanında öğrencinin kendi kapağını tasarlayabileceği sayfalar, çizimi kolaylaştıracak kareli zemin eklemeleri yapılmıştır. Esnek yapısı ile ürün dosyamız, değişikliklere kolayca uyum sağlayabilecek şekilde tasarlanmıştır.

8. sınıf ürün dosyamız önceki eğitim sisteminin devamı şeklinde düzenlenmiştir.

 

Kareli zemin eklenmesi : Teknoloji Tasarım Dersi Ürün dosyamız, öğretmen ve öğrencilerimizin tavsiyelerine uygun olarak, tasarım için ayrılmış boş sayfaların bazılarına kareli zemin eklenmiştir. Böylece öğrencilerimizin tasarımlarında, perspektif, simetri, 3 boyutlu gibi çalışmaları daha kolay yapabilmeleri hedeflenmiştir. Örneğin Logo tasarımı yaparken öğrenci, zemindeki kareleri klavuz olarak kullanıp, yazılara stil verirken, çizerken, daha kolay sonuca ulaşma imkanı bulabilecektir. Küçük bir ayrıntıda olsa, çok faydası olacağına inanıyoruz. Bu arada tamamiyle boş sayfalarda vardır. Öğrenci boş sayfalarında zorunlu olduğu durumlarda, bu sayfaları kullanabilecektir..

Soru 1 : Teknoloji Tasarım Ürün dosyası  neden öğrenci için ekonomik ve ideal bir dosyadır?
Cevap 1:
Öğrencilerimiz sonuçta ürün dosyası hazırlamak zorundadır. Bunun için ;

  • Teknoloji Tasarım Ürün Dosyası40 lı poşetli dosya + A4 kağıtları+Mavi kapaklı üç kuşak için dosya
  • Tasarım Süreci ve Değerlendirme formları fotokopileri
  • Tasarım Günlüğü Defter, ektra sayfalar

* Satın almaları gerekmektedir ki bu haliyle 6-10 TL masrafı olacaktır. (verdiğimiz dosya içeriğine ulaşması için) Renkli baskıda olmayacaktır.
* Ayrıca kapaklar ile birlikte düzenlemesi çok zaman alacak, hatta
karışacaktır.
* Öğretmenin takibi ve değerlendirmeside zorlaşacaktır.
* 360 derece kıvrılmadığı için sırada çok yer kaplayacaktır.

* Ayrıca poşetlerin içinden kağıtları çıkarıp takma gibi zorluklarıda olacaktır.
* Tasarım günlüğü defteri taşıyacaklardır.

ÖNEMLİ : Öğrencilerinize dosyayı almaları için zorlamanıza gerek yoktur.  Siz sadece seçenek olarak sununuz. Sonuçta % 99 oranında bu dosyayı tercih etmektedirler. Çünkü kullanışlı, öğrenciyi rahatlatan, ucuz bir çözümdür. Kalan yüzde 1 de sonradan razı olmaktadır. Almak istemeyenlerin yukarıdaki; pahalı, zaman alan, zor yöntemide tercih edebileceklerini söylersiniz ki sonuçta dosya almak veya oluşturmak - tasarım günlüğü yazmak, not almak için zorunludur?
Sonuçta : Öğrenciler ekonomik ve  pratik olan ürün dosyasını gönüllü  olarak almaktadırlar.

Soru 2: Teknoloji Tasarım Ürün Dosyasının öğretmene ne faydası vardır?
Cevap  2:
Dosya yıllık plan ve klavuz kitaba uygun olduğu için ders takibi çok kolaydır. Öğretmen, yıl içerisinde klavuz kitapta çoğaltılıp dağıtılması gereken sayfalar ile uğraşmaz Dosyanın değerlendirmesi yapılırken karışıklık olmayacak ve hızlı bir değerlendirme imkanı olacaktır. Öğrencinin gelmediği durumlarda doldurmadığı sayfalar, eksiklerini görmenizi sağlayacak ve telafisi kolaylaşacaktır. Ürünüm sayfası ile öğrenci işlerini kolayca arşivleme imkanı oluşacaktır...

Soru 3: Teknoloji ve Tasarım dersi için yardımcı kitap kulanımı yasaktır. Buda öyle mi?
Cevap 3:
Ürün dosyası kesinlikle yardımcı kitap değildir. Boş alanları çok olan bir sunum dosyasıdır.

Soru 4: Müfettişler dosyaya itiraz edebilir mi?
Cevap 4:
Müfettişler ilk izlenim olarak öyle zannedebilirler. Ama içeriğinin, doldurulması gereken boş sayfalardan, öğrenciye dağıtılması gereken değerlendirme ve tasarım süreci formları ile boş günlüklerden oluştuğunu görünce sakıncalı görmedikleri gibi beğendiklerini de ifade ediyorlar. (öğretmen ifadeleri)  Ki bu dosyayı her yıl kullanan okullarımız var. Ayrıca talepte sürekli artmaktadır. Örnekleri olan yardımcı kitaplara bizde karşıyız.

Soru 5: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında yönlendirici örnek uygulamalar var mı?
Cevap 5:
Yönlendirici uygulama ve örnekler yoktur. Çünkü bu tür örnekler hayal gücünü sınırlandıracaktır.

Soru 6: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasının boyutu ve Sayfa sayısı nasıldır?
Cevap 6:
A4 büyüklüğünde 72 sayfadır. Böylece bilgisayardaki A4 çıktılarınızı yapıştırabilir, ekleyebilirsiniz.

Soru 7: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyası Ofset – Matbaa baskısı mı? Yoksa fotokopi mi? Renkli mi?
Cevap 7:
Ofset – Matbaa baskısıdır. Kapaklar renkli, iç sayfalarda mavi renkte basılmıştır. Kapakta yırtılmayı önleyip dayanıklığı artıran selefon kaplama vardır. Kapak yazıları parlatılmıştır.

Soru 8: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasının Cildinin Helezon spiral olmasının sebebi nedir?
Cevap 8:
Öğrenci için daha kullanışlıdır. Dayanıklıdır. Tel spiral cilte göre helezon spiral cilt sayfaların dağılmamasını sağlar. Ayrıca 360 derece dosyayı kıvırarak öğrenci tek sayfaymış gibi sırasında kullanır. Böylece gereksiz sıkışmalar olmayıp rahat çalışma imkanı oluşur.

Soru 9: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyası olan öğrenci ayrıca Tasarım Günlüğü için defter alır mı?
Cevap 9:
Hayır. Gerek olmadığından Tasarım Günlüğü için defter almaz. Kuşaklara ve haftalara göre yeteri sayıda tarih başlangıcı verilmiş boş tasarım günlüğü sayfaları vardır.

Soru 10: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında Öz – Akran – Grup değerlendirme formları var mı?
Cevap 10:
Etkinliklerin sonunda hangisi gerekli ise konulmuştur.

Soru 11: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında  tanım ve bilgilendirmeler var mı?
Cevap 11: Dersin ve etkinliklerin tanımı, amaçları gibi bilgiler ile ihtiyaç duyulan bazı bilgiler vardır.

Soru 12: Teknoloji ve Tasarım dersi Kuşak Etkinliklerinin işleneceği Tasarım süreci sayfaları var mı?
Cevap 12:
Kuşak etkinliklerin tanımı ve amacı bilgisinden başlanarak, tasarım süreci sayfaları ve gerekli görülen boş sayfalar vardır.

Soru 13: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında Ürünüm sayfası ne işe yarar?
Cevap  13:
Ürünüm sayfası, çizim fotoğraf ve kısa açıklaması ile etkinliğin ürüne dönüşmüş son halinin sunumudur. Bir çeşit rapor sayfasıdır. Öğretmen ve öğrenci sadece bu sayfaları (her etkinlik sonunda 1 adet) saklayarak sonraki yıl kullanabilirler. Bu sayfalar taranarak bilgisayarda arşiv oluşturulabilir.

Soru 14: Teknoloji ve Tasarım Ürün dosyası hazırlanırken Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinin görüşleri alınıyor mu?
Cevap  14:
Teknoloji Tasarım Ürün Dosyası, Teknoloji Tasarım öğretmeni tarafından düzenlenmektedir. Ayrıca zümreler ve bize gelen Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda da geliştirilmektedir. Mümkün olduğunca klavuz kitaba uygun, esnek bırakılmış sayfaları ile öğretmenlerin özelleştirilebileceği, genel olarak herkese hitap eden bir dosyadır.

Soru 15: Teknoloji ve Tasarım Ürün dosyalarının 7 Sınıf ve 8. Sınıf örnekleri görebilir miyim?
Cevap  15:
Sitemize sayfaları açılır şekilde 2 ürün dosyasınıda yükledik. Aşağıdaki linklere tıklarak açılan pencerelerde, fare ile sayfalara basılı tutup açarak veya ok tuşlarını kullanarak; sayfa sayfa izleyebilirsiniz.

* Teknoloji Tasarım dersi 7. sınıf ürün dosyası
*
Teknoloji Tasarım dersi 8. sınıf ürün dosyası

Soru 16: Teknoloji Tasarım dersine kaynak olabilecek, öğretmen ve öğrencilere yardımcı çalışmalarınız var mı?
Cevap 16:
Evet var. Proje halinde olan web sitelerimiz var. Teknoloji tasarım ve kuşaklarla ilgili bilgi buluş örnekleri veren bir çok site var. bu nedenle biz bu formatın dışında, özellikle öğretmen ve öğrenciyi  destekleyecek, derse motivasyonu sağlayıcı, dersi zevkli ve üretken kılacak projelerin yer aldığı içeriğe sahip siteler planlamakyayız. Yayına başladığı zaman sipariş verenlerin maillerine ücretsiz şifreleri gönderilecektir. Bu nedenle lütfen siparişlerinizde mail adresinizi yazınız.

Soru 17: Ürün dosyası fiyatı ne kadardır? Okula toplu gönderim yapabiliyor musunuz?
Cevap  17:
Ürün dosyası fiyatı toplu alıma göre değişmektedir. Bu nedenle çok uygun fiyatlarımızı öğrenmek için lütfen bizi arayınız.

Soru 18: Konya ve dışındaki şehirlerde kargo ücreti var mı?
Cevap 18:
Toplu alımlarda Kargo ücreti Konya ve Türkiye genelinde firmamız tarafından karşılanmaktadır. Kargo bizden..

Soru 19: Satın almak istiyorum ne yapmalıyım.
Cevap 19:
Sitemizde bulunan sipariş formunu, almak istediğiniz sayılarıda girerek, eksiksiz olarak doldurup gönderiniz. Böylece teslimat adresi, sipariş sayısı, telefon, teslimat adresi gibi bilgileriniz bize ulaşaktır.  Sonrasında bizi arayarak fiyat alınız. Ödemeyi yine sitemizde bulunan banka hesap numaramıza yatırınız. (havale/EFT) En geç 2-7 gün içerisinde kargoya verilecektir.

Direkt telefonumuzu arayarakta sipariş verebilir bilgi alabilirsiniz.


MASTER FOTOKOPİ

TEKNOLOJİ TASARIM
ÜRÜN DOSYASI


Banka Hesap Numarası

TÜRKİYE İŞ BANKASI

Hesap Sahibi: Hüseyin Hilmi TAŞDİZER
Hesap No: 4500 2922938
IBAN :
TR940006400000145002922938

İLETİŞİM
MASTER FOTOKOPİ

0332 350 33 10

Adres: Rampalı Çarşı Kat: 1
No:124
- K O N Y A

Teknoloji Tasarım indir

Teknoloji Tasarım Makaleler

Bugün73
Dün587
Hafta3671
Ay73
Toplam1106234

VCNT - Visitorcounter