1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Teknoloji Tasarım Ürün Dosyası GÜNCELDİR.
SAYFALARI ÇEVİREREK İZLEMEK İÇİN LİNKLERİ TIKLAYINIZ.

7. Sınıf TT. Ürün Dosyası

İZLE

8. Sınıf  TT. Ürün Dosyası

İZLE

Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyası Hakkında

Sorular ve Cevaplar

Açıklama:Teknoloji ve Tasarım dersi için yeni çıkartılan öğretim programı, resmi yazıda belirtildiği üzere, bu yıl değil sonra ki yıl, yani 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren 7. sınıflardan başlanarak, kademeli olarak uygulanmaya başlanacaktır. Bu yıl önceki öğretim klavuzu kullanılmaya devam edecek, aynı zamanda da, öğretmenlerimize hizmet içi eğitimler ile yeni çıkartılan programın eğitimi tamamlanarak sonraki yıla hazırlık yapılacaktır.

Ürün dosyamız bu yıl, hala kullanılacak olan, klavuz programa uygun olarak hazırlanmıştır ve günceldir.

7. sınıf Teknoloji Tasarım ürün dosyamız 6 ve 7. sınıfı kapsayabilecek, öğretmenlerin esnek taleplerini karşılayabilecek şekilde düzenlenmiştir. Etkinlikleri daha verimli bir şekilde kavramayı sağlayacak, sayfalar eklenmiştir. Ürün dosyamızın sayfa sayısı artırılmıştır. Öğretmenlerin isteklerine uygun ek boş etkinlik sayfaları, çizimi kolaylaştıracak kareli zemin eklemeleri yapılmıştır. Esnek yapısı ile ürün dosyamız, değişikliklere kolayca uyum sağlayabilecek şekilde tasarlanmıştır.

8. sınıf ürün dosyamızda da öğrenci ve öğretmenlerimiz açısından verimi artıracak nitelikte, etkinlikleri daha iyi kavramayı sağlayacak sayfalar hazırlanmış ve eklenmiştir.

Etkinlik sayfaları güncellenmiştir : Öğrenciler ve öğretmenlerimiz açısında dersi daha anlaşılır şekilde kılacak, sayfalar eklenmiştir. Öğrencilerin etkinliği daha kolay kavrayıp verimli sonuçlara ulaşmalarında öğretmenlere de yardımcı olacaktır. Ayrıca sayfa sayılarına ilave olarak 8 sayfa daha eklenmiştir.

Kareli zemin eklenmesi : Teknoloji Tasarım Dersi Ürün dosyamız, öğretmen ve öğrencilerimizin tavsiyelerine uygun olarak, tasarım için ayrılmış boş sayfaların bazılarına kareli zemin eklenmiştir. Böylece öğrencilerimizin tasarımlarında, perspektif, simetri, 3 boyutlu gibi çalışmaları daha kolay yapabilmeleri hedeflenmiştir. Örneğin Logo tasarımı yaparken öğrenci, zemindeki kareleri klavuz olarak kullanıp, yazılara stil verirken, çizerken, daha kolay sonuca ulaşma imkanı bulabilecektir. Küçük bir ayrıntıda olsa, çok faydası olacağına inanıyoruz. Bu arada tamamiyle boş sayfalarda vardır. Öğrenci boş sayfalarında zorunlu olduğu durumlarda, bu sayfaları kullanabilecektir..

Soru 1 : Teknoloji Tasarım Ürün dosyası  neden öğrenci için ekonomik ve ideal bir dosyadır?
Cevap 1:
Öğrencilerimiz sonuçta ürün dosyası hazırlamak zorundadır. Bunun için ;

  • Teknoloji Tasarım Ürün Dosyası40 lı poşetli dosya + A4 kağıtları+Mavi kapaklı üç kuşak için dosya
  • Tasarım Süreci ve Değerlendirme formları fotokopileri
  • Tasarım Günlüğü Defter, ektra sayfalar

* Satın almaları gerekmektedir ki bu haliyle 6-10 TL masrafı olacaktır. (verdiğimiz dosya içeriğine ulaşması için) Renkli baskıda olmayacaktır.
* Ayrıca kapaklar ile birlikte düzenlemesi çok zaman alacak, hatta
karışacaktır.
* Öğretmenin takibi ve değerlendirmeside zorlaşacaktır.
* 360 derece kıvrılmadığı için sırada çok yer kaplayacaktır.

* Ayrıca poşetlerin içinden kağıtları çıkarıp takma gibi zorluklarıda olacaktır.
* Tasarım günlüğü defteri taşıyacaklardır.

ÖNEMLİ : Öğrencilerinize dosyayı almaları için zorlamanıza gerek yoktur.  Siz sadece seçenek olarak sununuz. Sonuçta % 99 oranında bu dosyayı tercih etmektedirler. Çünkü kullanışlı, öğrenciyi rahatlatan, ucuz bir çözümdür. Kalan yüzde 1 de sonradan razı olmaktadır. Almak istemeyenlerin yukarıdaki; pahalı, zaman alan, zor yöntemide tercih edebileceklerini söylersiniz ki sonuçta dosya almak veya oluşturmak - tasarım günlüğü yazmak, not almak için zorunludur?
Sonuçta : Öğrenciler ekonomik ve  pratik olan ürün dosyasını gönüllü  olarak almaktadırlar.

Soru 2: Teknoloji Tasarım Ürün Dosyasının öğretmene ne faydası vardır?
Cevap  2:
Dosya yıllık plan ve klavuz kitaba uygun olduğu için ders takibi çok kolaydır. Öğretmen, yıl içerisinde klavuz kitapta çoğaltılıp dağıtılması gereken sayfalar ile uğraşmaz Dosyanın değerlendirmesi yapılırken karışıklık olmayacak ve hızlı bir değerlendirme imkanı olacaktır. Öğrencinin gelmediği durumlarda doldurmadığı sayfalar, eksiklerini görmenizi sağlayacak ve telafisi kolaylaşacaktır. Ürünüm sayfası ile öğrenci işlerini kolayca arşivleme imkanı oluşacaktır...

Soru 3: Teknoloji ve Tasarım dersi için yardımcı kitap kulanımı yasaktır. Buda öyle mi?
Cevap 3:
Ürün dosyası kesinlikle yardımcı kitap değildir. Boş alanları çok olan bir sunum dosyasıdır.

Soru 4: Müfettişler dosyaya itiraz edebilir mi?
Cevap 4:
Müfettişler ilk izlenim olarak öyle zannedebilirler. Ama içeriğinin, doldurulması gereken boş sayfalardan, öğrenciye dağıtılması gereken değerlendirme ve tasarım süreci formları ile boş günlüklerden oluştuğunu görünce sakıncalı görmedikleri gibi beğendiklerini de ifade ediyorlar. (öğretmen ifadeleri)  Ki bu dosyayı her yıl kullanan okullarımız var. Ayrıca talepte sürekli artmaktadır. Örnekleri olan yardımcı kitaplara bizde karşıyız.

Soru 5: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında yönlendirici örnek uygulamalar var mı?
Cevap 5:
Etkinliğin anlaşılmasına yardımcı olacak anlatım ve çizimler öğretmenlerimizin isteği üzerine eklenmiştir. Fakat birçok örnek çalışmaya yer verilmemiştir. Çünkü bu tür örnekler hayal gücünü sınırlandıracaktır.

Soru 6: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasının boyutu ve Sayfa sayısı nasıldır?
Cevap 6:
A4 büyüklüğüne yakın boyutta ve 80 sayfadır.

Soru 7: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyası Ofset – Matbaa baskısı mı? Yoksa fotokopi mi? Renkli mi?
Cevap 7:
Ofset – Matbaa baskısıdır. Kapaklar renkli, iç sayfalarda mavi renkte basılmıştır. Kapakta yırtılmayı önleyip dayanıklığı artıran selefon kaplama vardır. Kapak yazıları parlatılmıştır.

Soru 8: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasının Cildinin Helezon spiral olmasının sebebi nedir?
Cevap 8:
Öğrenci için daha kullanışlıdır. Dayanıklıdır. Tel spiral cilte göre helezon spiral cilt sayfaların dağılmamasını sağlar. Ayrıca 360 derece dosyayı kıvırarak öğrenci tek sayfaymış gibi sırasında kullanır. Böylece gereksiz sıkışmalar olmayıp rahat çalışma imkanı oluşur.

Soru 9: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyası olan öğrenci ayrıca Tasarım Günlüğü için defter alır mı?
Cevap 9:
Hayır. Gerek olmadığından Tasarım Günlüğü için defter almaz. Kuşaklara ve haftalara göre yeteri sayıda tarih başlangıcı verilmiş boş tasarım günlüğü sayfaları vardır.

Soru 10: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında Öz – Akran – Grup değerlendirme formları var mı?
Cevap 10:
Etkinliklerin sonunda hangisi gerekli ise konulmuştur.

Soru 11: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında  tanım ve bilgilendirmeler var mı?
Cevap 11: Dersin kazanınları, etkinliklerin tanımı ve anlatımı ile amaçları gibi ihtiyaç duyulan bazı bilgiler vardır.

Soru 12: Teknoloji ve Tasarım dersi Kuşak Etkinliklerinin işleneceği Tasarım süreci sayfaları var mı?
Cevap 12:
Kuşak etkinliklerin tanımı ve amacı bilgisinden başlanarak, tasarım süreci sayfaları ve gerekli görülen boş sayfalar vardır.

Soru 13: Teknoloji ve Tasarım dersi Öğrenci Ürün dosyasında Ürünüm sayfası ne işe yarar?
Cevap  13:
Ürünüm sayfası, çizim fotoğraf ve kısa açıklaması ile etkinliğin ürüne dönüşmüş son halinin sunumudur. Bir çeşit rapor sayfasıdır. Öğretmen ve öğrenci sadece bu sayfaları (her etkinlik sonunda 1 adet) saklayarak sonraki yıl kullanabilirler. Bu sayfalar taranarak bilgisayarda arşiv oluşturulabilir.

Soru 14: Teknoloji ve Tasarım Ürün dosyası hazırlanırken Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinin görüşleri alınıyor mu?
Cevap  14:
Teknoloji Tasarım Ürün Dosyası, Teknoloji Tasarım öğretmeni tarafından düzenlenmektedir. Ayrıca zümreler ve bize gelen Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda da geliştirilmektedir. Mümkün olduğunca klavuz kitaba uygun, esnek bırakılmış sayfaları ile öğretmenlerin özelleştirilebileceği, genel olarak herkese hitap eden bir dosyadır.

Soru 15: Teknoloji ve Tasarım Ürün dosyalarının 7 Sınıf ve 8. Sınıf örnekleri görebilir miyim?
Cevap  15:
Sitemize sayfaları açılır şekilde 2 ürün dosyasınıda yükledik. Aşağıdaki linklere tıklarak açılan pencerelerde, fare ile sayfalara basılı tutup açarak veya ok tuşlarını kullanarak; sayfa sayfa izleyebilirsiniz.

* Teknoloji Tasarım dersi 7. sınıf ürün dosyası
*
Teknoloji Tasarım dersi 8. sınıf ürün dosyası

Soru 16: Teknoloji Tasarım dersine kaynak olabilecek, öğretmen ve öğrencilere yardımcı çalışmalarınız var mı?
Cevap 16:
Evet var. Proje halinde olan web sitelerimiz var. Teknoloji tasarım ve kuşaklarla ilgili bilgi buluş örnekleri veren bir çok site var. bu nedenle biz bu formatın dışında, özellikle öğretmen ve öğrenciyi  destekleyecek, derse motivasyonu sağlayıcı, dersi zevkli ve üretken kılacak projelerin yer aldığı içeriğe sahip siteler planlamakyayız. Yayına başladığı zaman sipariş verenlerin maillerine ücretsiz şifreleri gönderilecektir. Bu nedenle lütfen siparişlerinizde mail adresinizi yazınız.

Soru 17: Ürün dosyası fiyatı ne kadardır? Okula toplu gönderim yapabiliyor musunuz?
Cevap  17:
Ürün dosyası fiyatı toplu alıma göre değişmektedir. Bu nedenle çok uygun fiyatlarımızı öğrenmek için lütfen bizi arayınız.

Soru 18: Konya ve dışındaki şehirlerde kargo ücreti var mı?
Cevap 18:
Toplu alımlarda Kargo ücreti Konya ve Türkiye genelinde firmamız tarafından karşılanmaktadır. Kargo bizden..

Soru 19: Satın almak istiyorum ne yapmalıyım.
Cevap 19:
Sitemizde bulunan sipariş formunu, almak istediğiniz sayılarıda girerek, eksiksiz olarak doldurup gönderiniz. Böylece teslimat adresi, sipariş sayısı, telefon, teslimat adresi gibi bilgileriniz bize ulaşaktır.  Sonrasında bizi arayarak fiyat alınız. Ödemeyi yine sitemizde bulunan banka hesap numaramıza yatırınız. (havale/EFT) En geç 2-7 gün içerisinde kargoya verilecektir.

Direkt telefonumuzu arayarakta sipariş verebilir bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar  

 
#56 Bilal 26-10-2016 16:49
Gerçekten güzel. Çok rahat :-)
Alıntı
 
 
#55 burcu 30-09-2016 16:12
Slm arkadaşlar ben almadım nasıl bir dosya ve fiyatı ne kadar bana anlatırmısınız rica etsem :D :lol: ;-) :lol:
Alıntı
 
 
#54 esin 30-03-2016 15:23
Çok güzel
Alıntı
 
 
#53 ece 07-01-2016 16:11
güzel olmuş. Beğendim. :)
Alıntı
 
 
#52 ilayda 19-05-2015 12:31
çok iyimiş laf olsun diye demiyorum gerçekten çok iyi :-)
Alıntı
 
 
#51 ece 10-05-2015 13:15
teşekkürler beğendim :-x :-x :z :D
Alıntı
 
 
#50 ... 09-04-2015 15:51
çok iyi olmuş teşekkürler ;-) :-)
Alıntı
 
 
#49 irem derinsu 22-03-2015 09:32
çok güzel olmuş ama bu defterlerin cevabını da verseniz daha güzel olacak :-? :roll: :sigh: :lol: ;-) :D
Alıntı
 
 
#48 emine 06-03-2015 14:14
:-) ben aldım
Alıntı
 
 
#47 enes okuducu 08-01-2015 16:12
çok güzel
:-*
Alıntı
 
 
#46 cüneyt 30-12-2014 20:22
Bence de
Alıntı
 
 
#45 burcu 13-11-2014 17:46
almak isterdim ama öğretmenimiz kendimizin hazırlasın istiyor :sad: ama dosya çok güzel :lol:
Alıntı
 
 
#44 miray yıldız 16-10-2014 16:46
Güzelllmişş :-)
Alıntı
 
 
#43 Mervenur 07-09-2014 20:19
Yıllardı bu dosyası sizden alıyor ve kullanıyoruz. Yani memnunuz
Alıntı
 
 
#42 resul 14-04-2014 07:56
Gerçekten cok güzel olmuş :lol:
Alıntı
 
 
#41 ömer 03-04-2014 16:13
Çok güzel dosyamdada bunlar var ve çok düzenli
Alıntı
 
 
#40 G.Y 07-03-2014 14:37
ben bir yastık yapacağım içine geceleri kitap okuyabilmek için bir el feneri,müzik dinleyebilmek için bir mp3+kulaklık (tabii bunlar yastığın iç bölümünde kalacak sadece önemli olan tuşlar yastığın dışında kalacak)bir de sabahları erken kalkabilmek için saat yerleştireceğim hocamız yaptığımız projenin daha önce yapılıp yapılmadığını araştırmamızı istedi.SİZCE böyle bir proje önceden yapılmış mıdır???
Alıntı
 
 
#39 seçil 17-02-2014 16:33
;-) bura neresi. dosya çok güzelde :roll:
Alıntı
 
 
#38 akın 07-11-2013 15:17
arkadaşlar önce para gönderiliyor güvenilir mi,yeterli bir dosyamı diye çok tereddüt etmiştim ama buradaki yorumları görüp güvenip parayı gönderdim 2 günde trabzona geldi.dosyalar çok güzel spirali sayfalar ve kılavuz kitabı yansıtıyor..kareli sayfalarda çizimler için iyi olmuş. tabi geliştirilebilir de..çok teşekkür ediyorum hazırlayanlara..dosyasını önemsemeyen hazırlamayan düşük not alsada uğraşmayan öğrencileri de heveslendirecek bir dosya olmuş..ücreti de çok iyi..tavsiye ediyorum..master fotokopi mevlüt bey ali osman beye nazik ve yardımcı yaklaşımlarından dolayı çok teşekkürler...
Alıntı
 
 
#37 Abdurrezzak Çelebi 10-10-2013 11:17
Çok Güzel bir dosya. Teknoloji tasarım dersini kolaylaştırıyor. ;-)
Alıntı
 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

TEKNOLOJİ TASARIM ÜRÜN DOSYASI

TÜRKİYE İŞ BANKASI
Hüseyin Hilmi TAŞDİZER
Hesap No: 4500 2922938
IBAN :
TR940006400000145002922938
İLETİŞİM -SİPARİŞ
MASTER FOTOKOPİ: 0332 350 3310
Hüseyin H. TAŞDİZER: 0534 336 7949
Faik TAŞDİZER: 0546 942 0383
Burak KÖSELER:
0536 735 1903
Adres: Rampalı Çarşı Kat: 1 No:124 KONYA

Teknoloji Tasarım Kaynakları


Bugün22
Dün9006
Hafta26743
Ay49417
Toplam2460366

VCNT - Visitorcounter